Idéer til idrætsundervisningen

Gør idrætsundervisningen spændende

Idræt i folkeskolen eller gymnasiet kan tit blive kedeligt, hvis læren altid tager den "nemme beslutning" om at klassen skal spille fodbold eller håndbold. Det er en skam, da der jo findes mange andre sportsgrene og idéer til undervisningen, som kan være en tand mere interessant og anderedes.

Amerikansk Rundbold

Dansk Softball Forbund startede for nogle år siden projektet "Amerikansk Rundbold", som var inspireret af det hollandske, børnealternativ til Baseball og Softball, "Beeball". Amerikansk Rundbold er en nem og passende sport for de yngste folkeskoleklasser, hvor man har taget det bedste fra det velkendte Rundbold og den amerikanske sport Baseball.

Som videoen viser, er Amerikansk Rundbold både ens port der er populær hos børn, men også hos forældrene - et sikkert hit!

Man kan læse mere om reglerne og spillet på www.amerikanskrundbold.dk

Softball

Softball bliver allerede brugt i undervisningen hos mange gymnasier, men er samtidig en sport der sagtens kan spilles af mellemskolen og udskolingen. Softball er en sport hvor sammenspil er et grundlæggende element og en nødvendighed for at have succes som hold. Det er altså ikke en sport, hvor den mest atletiske i klassen kan brilliere, men en sport hvor selv de mindst sportsengagerede elever kan få succes og vise sig fra en positiv side i idrætsundervisningen. 

Læs mere her: www.softball.dk/skolesfo

Baseball

Baseball minder meget om softball og er derfor ligeså god en idé at introducere for sine elever. Baseball er samtidig mere kendt og kan for nogle være mere "sejt", da det er en sportsgren som er kendt fra TV og Film. Vi er god erfaring med at undervise folkeskole- og gymnasieklasser i baseball (og softball) og vil hellere end gerne peppe undervisning op, med en lille udflugt til vores bane på Åbrinkvej 11. Vi har selvfølgelig udstyret!

 

Billede fra Skæring Skole's baseball-undervisning hos Århus Baseball Softball Klub

Billede fra Skæring Skole's baseball-undervisning hos Århus Baseball Softball Klub